top of page

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δια ζώσης συνεδρία

Στο πρώτο ραντεβού:

1.Λήψη ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού

Υπάρχουν θέματα υγείας των οποίων η ύπαρξη μπορεί είτε να απαιτεί την τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή μπορεί να επηρεάζουν την πέψη, το μεταβολισμό και τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά όπως ο υπερθυρεοειδισμός, η δυσανεξία στη λακτόζη ή στη γλουτένη.

Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η λήψη ενός πλήρους ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού. Συνεπώς, είναι σημαντικό στο πρώτο ραντεβού να έχετε πρόσφατες(του τελευταίου έτους) αιματολογικές(γενική αίματος), βιοχημικές (σάκχαρο, λιπίδια αίματος) ή κάποια άλλη εξέταση που θεωρείται χρήσιμη.

 

2.Λήψη ιστορικού βάρους

Οι προηγούμενες προσπάθειες διαχείρισης του σωματικού σας βάρους, η ανάλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίσατε καθώς και η περιγραφή της ψυχικής σας διάθεσης που σας οδηγεί σε συγκεκριμένες διατροφικές συμπεριφορές, αποτελούν βασικές πληροφορίες για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου παράλληλα με την κατάλληλη συμβουλευτική.

3.Λήψη διατροφικού ιστορικού

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με αποτέλεσμα και οι διατροφικές συνήθειες του καθενός να είμαι μοναδικές. Για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, σχεδιασμένο αποκλειστικά στα μέτρα σας, είναι σημαντική η λήψη του διατροφικού ιστορικού, δίνοντας έμφαση στις προτιμήσεις, τις αποστροφές καθώς και στο ημερήσιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο σχεδιασμός των γευμάτων

4.Ανάλυση σύστασης σώματος

Με τη χρήση του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού (λιπομετρητή), θα έχουμε τη δυνατότητα λήψης συγκεκριμένων πληροφοριών που αφορούν τη σύσταση τους σώματός σας. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει η μέτρηση του βάρους, του ποσοστού λίπους(συνολικά & τμηματικά), της μυϊκής και οστικής μάζας, το συνολικών υγρών του σώματος, της μεταβολικής ηλικίας και του σπλαχνικού λίπους(αποτελεί το συγκεντρωμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς).

shutterstock_1350974201.jpg

 

Για την πραγματοποίηση της μέτρησης αυτής για τη λήψη ακριβών αποτελεσμάτων θα πρέπει να ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η μέτρηση πρέπει να γίνεται 3 ώρες μετά από γεύμα ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης

  • Δεν πρέπει να έχει γίνει μεγάλη κατανάλωση υγρών (νερό, χυμοί, γάλα) 1-1.30 ώρα πριν την εξέταση

  • Καφές και τσάι θα πρέπει να έχουν καταναλωθεί 3 ώρες πριν την εξέταση καθώς μπορεί να επηρεάσουν τα σωματικά υγρά (κυρίως μέσω αυξημένης διούρησης)

  • Δεν πρέπει να έχει γίνει κατανάλωση αλκοόλ  12 ώρες πριν τη μέτρηση

  • Δεν πρέπει να έχει προηγηθεί έντονη άσκηση 12 ώρες πριν τη μέτρηση

  • Οι γυναίκες δεν πρέπει να βρίσκονται κατά τη διάρκεια του κύκλου τους, καθώς και 3 μέρες πριν ή μετά από αυτόν

  • Πρέπει να αφαιρούνται κοσμήματα, αξεσουάρ, ρολόι, κινητό, κέρματα

 

Η μέτρηση αυτή ΔΕΝ πρέπει να πραγματοποιείται σε εγκυμονούσες και σε άτομα με βηματοδότη.

5.Σχεδιασμός εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου

Με τα δεδομένα που θα έχουμε συγκεντρωθεί από τη διαδικασία που περιεγράφηκε, θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Ή ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ)

Έχοντας προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και εκμεταλλευόμενοι τους τρόπους επικοινωνίας που μας παρέχονται, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ραντεβού εξ’ αποστάσεως τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η ποιότητα των υπηρεσιών παραμένει ίδια, η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι θα πρέπει να πραγματοποιείται αυτοέλεγχος από τον ασθενή με μέτρηση του σωματικού του βάρους και μέτρηση των περιφερειών σώματος (περιφέρεια μέσης και ισχίου) με τη χρήση μεζούρας και με την κατάλληλη καθοδήγηση.  

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Τα θεμέλια των διατροφικών προτύπων και των διατροφικών συνηθειών θέτονται μέσα στην οικογένεια. Οι γονείς είναι οι πρώτοι ήρωες στη ζωή ενός παιδιού και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των συνηθειών. Όταν υπάρχει ανάγκη επέμβασης στην διατροφή ενός παιδιού πρέπει να διαμορφωθούν υγιεινά και θρεπτικά διατροφικά πρότυπα μέσα στην οικογένεια.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πραγματοποιούνται ομαδικές συνεδρίες, με τη συμμετοχή των μελών της οικογένειας. Θα δουλεύουμε τόσο σε ατομικό επίπεδο με τα βήματα που ακολουθούνται στις ατομικές συνεδρίες, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο με το σχεδιασμό διατροφικού πλάνου βασισμένο στις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας αλλά ταυτόχρονα και στις συνήθειες και της προτιμήσεις της οικογένειας (π.χ. ώρες γευμάτων).  

bottom of page